arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

2½ dl lunkent vand
10 g gær
100 g fuldkornshvedemel
350 g hvedemel
30 g sukker
5 g salt
35 g blødt smør
Lidt sesamfrø

Sådan gør du:

Hæld det lunkne vand i en skål, og rør gæren ud i heri. Tilsæt fuldkornsmel, hvedemel, sukker og salt, og ælt det sammen. Ælt så det bløde smør ind i dejen, og ælt den smidig i ca. 3–4 min. ved håndkraft. Lad dejen ligge og hvile lunt i ca. 1 time i skålen med et klæde over.

Vend dejen ud på et melet bord, del den i 14 stykker, og form dem til små boller. Dyp dem i lidt sesamfrø, og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad så bollerne hæve i ca. 30 min. til dobbelt størrelse.

Når bollerne har hævet de 30 min., giver du dem et tryk, så de bliver lidt flade og får den størrelse, du ønsker – det gøres nemt ved at lægge en ren bageplade over dem, og give dem et let tryk. Lad derefter bollerne hæve i yderligere 1 time.

Bag burgerbollerne ved 220° i ca. 12–14 min., og afkøl dem på en bagerist.

Tip Burgerbollerne er bedst, når de er friskbagte, men to dage efter bagning kan de stadig spises, hvis de ristes eller genopvarmes i ovnen ved 200° i 5–8 min. De færdige boller kan snildt fryses – de holder sig i en måned på frost. Hvis du og børnene har lyst til boller med endnu mere gods i, så erstat 100 g af hvedemelet med yderligere 100 g fuldkornsmel, så forholdet bliver 200 g fuldkornsmel til 250 g almindeligt hvedemel.