arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Pastadej
150 g hvedemel
100 g durummel
3 æggeblommer

Fyld
1 løg
2-3 fed hvidløg
250 g. hakket oksekød 6-8%
1 spsk. olivenolie
1 kg frisk spinat (evt. 200 g frossen)
Havsalt og frikkværnet peber

Ostesovs
20 g smør
30 g hvedemel
5 dl letmælk
Havsalt og friskkværnet peber
Friskrevet muskatnød
35 g parmesan

Sådan gør du:

Lav først dejen: Bland alle ingredienserne sammen, og ælt til en smidig, og sej dej. Lad dejen hvile i minimum 20 min. i køleskabet, inden den rulles ud.

Lav så fyldet: Pil og hak løg og hvidløg, og brun dem sammen med oksekød i en gryde med lidt olie. Pluk og skyl spinaten grundigt, og lad det dryppe af i et dørslag. Kom den friske spinat ned til kød og løg, og sauter det med i 30 sek. Krydr med salt og peber, og stil blandingen til side for en kort bemærkning.

Lav nu ostesovsen: Smelt smørret over medium varme i en tykbundet kasserolle eller sauteuse. Tilsæt melet, og pisk det først ud, og bag det dernæst igennem ved lidt lavere varme 1-2 min. for at fjerne den 'rå' melsmag (opbagningen må dog ikke blive brun). Tilsæt mælken under piskning, og lad sovsen simre sagte i et par minutter. Pisk undervejs eventuelle klumper ud, og pas på, at sovsen ikke brænder på. Juster til sidst smagen med salt, peber og revet muskatnød. Sæt sovsen til side mens du arbejder videre med pastaen.

Del pastadejen i 2 portioner, flad hver portion lidt ud mellem hænderne, og rul den tyndt ud (næstsidste hak på pastamaskinen) til en lang bane. Skær banerne ud i firkantede stykker, i lasagneplade-størrelse. Bring en gryde med vand og salt i kog, og kog pastapladerne heri i 2 min. Fisk dem op, og kom dem direkte over i koldt vand så de holder konsistensen.

Dryp så pastapladerne godt af i et dørslag, og læg dem op på en ren bageplade smurt med olivenolie, så de ikke hænger i. Læg fyldet i den ene halvdel af hver pastaplade, og rul sammen som en pandekage, så du får nogle fine cannelonier. Læg cannelonierne i et smurt ovnfast fad. Varm bechamel igennem igen, og tilsæt den revne ost, men gem lige lidt til at drysse på toppen af cannelonierne.

Kom ostesovsen hen over cannelonierne, drys med den resterende parmesan, og bag dem i ovnen ved 200° i 15-20 min., til ostesovsen er godt gratineret på toppen. Tag cannelonierne ud af ovnen, og server dem med det samme. Spis en enkelt som forret, eller et par stykker som hovedret med en god salat til.