Vi beklager!
|
||
---|---|---|
{{item.DisplayName}} |
|
|
{{model.warnings[0]}}
|
||
Total | DKK | {{model.total}} |
Vi beklager!
Norditalien er det udbredt at spise råt kød. Carne cruda er hakket og carpaccio er skåret i tynde skiver. I Piemonte bruges kød fra unge kvæg af en lokal kvægrace – fassone piemontese, også kaldet razza piemontese – og af limousine, hvor især køer der ikke har kælvet giver godt råt kød. Når ingredienserne er i top er det en verdensklassespise. Opskriften er fra bogen "Tatar" af Katrine Klinken.
Det skal du bruge:
150-200 g kold oksekødstatar
Lidt salt og friskkværnet sort peber
2 tsk. udvandede saltede kapers
Lidt fintrevet citronskal
1-2 tsk. citronsaft
Evt. ½ fed frisk hvidløg
½-1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
2 tsk. fint høvlet eller revet lagret parmesanost
Sådan gør du:
Hak det kolde kød med en skarp kniv til det er tilpas findelt. Rør salt, peber, udvandede kapers, citronskal, citronsaft, knust hvidløg, olivenolie og parmesanost sammen i en skål. Bland det hakkede kød hurtigt sammen med ingredienserne i skålen. Smag til med ingredienserne. Retten skal serveres straks efter at citronsaften er tilsat, da kødets proteiner ellers koagulerer på grund af citronens indhold af syre. Spis med godt italiensk brød til.