arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Pandekager
2 tsk. chiafrø
2 tsk. vand
½ vaniljestang
125 g havregryn
120 ml mandelmælk
2 modne bananer
2 spsk. sukker
½ tsk. stødt kanel
¼ tsk. salt

Marinerede jordbær
250 g jordbær
1 skærm hyldeblomst
2 spsk. sukker
1 tsk. citronsaft

Estragonsukker
1 håndfuld estragon
4 spsk. Sukker 

Desuden
vindruekerneolie eller
kokosolie til stegning

 

 

Sådan gør du:

Pandekager
Bland chiafrø med vand i en lille skål, og lad det stå i ca. 5 minutter, til det har en geleagtig konsistens. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom evt. stangen i et lille glas sukker, måske sammen med andre "brugte" vaniljestænger – så kan du bruge vaniljesukkeret næste gang, du laver pandekager.

Kom havregryn, mandelmælk, bananer i grove stykker, vaniljekorn, sukker, kanel og salt i en blender. Blend, til dejen har en glat konsistens – den må gerne være en smule tykkere end almindelig pandekagedej. Er dejen for tør, så juster med ekstra mandelmælk.

Bland de udblødte chiafrø i dejen. Rør det godt sammen, og lad det stå og sætte sig i et par minutter. Varm en pande med olie op, og steg pandekagerne gyldne ved middelvarme – i den størrelse, du kan lide dem. Pandekager i amerikansk morgenmadsstørrelse kræver ca. 2 spsk. dej per styk. De skal have ca. 2-3 minutter på hver side.

Marinerede jordbær
Skyl jordbær og hyldeblomstskærm. Skær stilken af jordbærrene, og halver dem. Hak eller pluk hyldeblomstskærmen. Bland jordbær, hyldeblomst, sukker og citronsaft forsigtigt sammen, og lad dem stå og trække, til sukkeret er opløst.

Estragonsukker
Skyl estragonen, og pluk de tykkeste stilke fra. Kom estragonblade og sukker i en blender, og blend til sukkeret er grønt.

Ved servering
Server pandekagerne med jordbær, og drys med estragonsukker, og evt. lidt hele estragonblade og hyldeblomster.