arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge: 

Kagen
100 g mørk chokolade
75 g valnødder
180 g mørk chokolade
125 g smør
2 æg
75 g rørsukker
½ stang vanilje (kornene herfra)
1 tsk kanel
1 spsk stærk kaffe
100 g hvedemel
ca. 750 g modne pærer
smør og sukker til formen
lidt flormelis som drys

Desuden
Springform på ca. 24 cm i diameter

Sådan gør du:

Hak de 100 g chokolade groft. Hak valnødderne groft. Kom begge dele i en skål og stil den til side. Hak de 180 g chokolade og smelt det sammen med smørret i en lille gryde over svagt blus. Tag gryden af blusset. Forvarm ovnen til 180°. Pisk æg, rørsukker, vaniljekorn og kanel meget luftigt i en skål. Rør kaffe og den smeltede chokolade i. Sigt melet i og vend det i massen. Vend til sidst chokolade-valnøddeblandingen i.

Skræl pærerne, del dem i kvarte og fjern kernehuset. Smør springformen og drys den med sukker. Hæld det overskydende sukker væk. Fordel dejen i formen og læg pærestykkerne ovenpå – f.eks. som en roset. Drys med flormelis. Bag kagen midt i ovnen i ca. 55 minutter. Tag den ud og lad den køle let af i formen før servering.