arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

1 vaniljestang
3 store æg
150 g lyst rørsukker
60 g hvedemel
1 knivspids fint salt
1¾ dl cremefraiche 38%
1¾ dl sødmælk
2 spsk. kirsch (kirsebærbrændevin), kan udelades 
Ca. 650 g modne men
faste kirsebær
Lidt smør og lyst
rørsukker til formen
1 ovnfast fad eller 6 små 
ramekiner

Sådan gør du:

Forvarm ovnen til 200° ved varmluft. Smør ramekinerne eller det ovnfaste fad godt med smør, og drys med rørsukker. Stil ramekinerne eller fadet til side.

Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, skrab vaniljekornene ud, og lad dem sidde på kniven. Kom vaniljestangen i et glas med sukker til din egen hjemmelavede vaniljesukker. 

Kom æggene i en skål, og pisk dem sammen, til de er skummende.Tilsæt vaniljekornene, sukker, sigtet hvedemel, salt, cremefraiche, sødmælk og evt. kirsebærbrændevin. Pisk dejen sammen, til den er ensartet. Lad dejen stå og hvile i mindst 10 minutter, det får dejen til at hænge bedre sammen. 

Skyl og tør kirsebærrene, og fjern derefter stilke og evt. stødte bær. Fordel kirsebærrene i smurte ramekiner eller fad. 
Hæld dejen over bærrene, og bag clafoutisen på en bageplade i midten af ovnen i ca. 40 minutter, eller yil den er gylden og dejen er hævet smukt op om frugten. 

Lad clafoutisen køle af på en rist. Den skal spises lun eller ved stuetemperatur. Clafoutis kan nydes solo, men er jeg i det svinske hjørne, serverer jeg vanilje- eller kirsebæris til og selvfølgelig et glas kirsebærvin fra Frederiksdal Gods. Letpisket flødeskum er også godt.

TIP Clafoutis bør ikke opbevares i køleskab - det ændrer konsistensen. Det kan afhjælpe lidt at lune en køleskabs-clafoutis igen ved servering. Men ellers er det bedste at lade kagen stå i et ikke alt for varmt rum og spise den inden for det første halvandet døgns tid.