arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

4 andelår
1½ spsk. groft salt
10 hele sorte peberkorn 2 fed hvidløg
5 kviste timian
1 liter andefedt (bestil evt. hos slagteren)

Sådan gør du:

Dag 1
Gnid andelårene med groft salt, peberkorn, hakket hvidløg og timian, og sæt dem i køleskabet til dagen efter.

Dag 2
Tør andelårene let af for overskydende salt, og kom dem i en gryde – sørg for at få hvidløg, timian og peberkorn med. Tilsæt andefedt, så det dækker, og kog stille og roligt på lavt blus. Andelårene skal koge i ca. 1½ time, til kødet er helt mørt. Tag lårene af varmen, og sæt dem i køleskabet i fedtet. Således indsvøbt i fedt kan de confiterede lår holde sig i 70-80 dage i køleskabet. Når du skal bruge lårene, tager du dem op af fedtet, bruner dem på en pande og kommer dem herefter i ovnen i 10 min. ved 180˚, indtil skindet er helt sprødt og gyldent.

TIP Server de confiterede andelår med lun, krydret rødkål og gerne dobbeltstegte kartofler, som først bages og derefter flækkes og steges sprøde i lidt af andefedtet med rosmarin og hvidløg.