arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

5 dl sødmælk
5 dl piskefløde
1 vaniljestang
12 æggeblommer
100 g sukker

Sådan gør du:

Kom mælk og piskefløde i en lille kasserolle. Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og kom både korn og stang i mælke-flødebadet. Bring det tæt på kogepunktet. Pisk æggeblommer og sukker sammen, så det kun lige er en ensartet masse. Hæld lidt af den varme mælke-fløde i æggeblandingen under piskning, og hæld derefter det hele tilbage i kasserollen. Lad cremen legere og tykne under omrøring over svag varme, til den rammer 85º på et termometer. Tag den straks af varmen, og sigt den gennem en sigte over i en skål. Brug herefter cremen varm til mousse, eller afkøl den med det samme. Dæk i så fald overfladen med husholdningsfilm, og opbevar creme anglaisen i køleskabet, hvor den kan holde sig i 4 dage. Den kan i øvrigt også fryses. Portionen kan halveres, men bør ikke reduceres mere end det, da det går ud over kvaliteten af tilberedningen.

TIP Giver du den 100 g ekstra sukker, kan den behandles som is, dvs. kommes i en ismaskine eller i fryseren og røres rundt under indfrysning. Lidt frossen creme af denne kaliber er heller ikke ringe i en smoothie!