arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

1 liter fjerkræbouillon
250 g ribbet grønkål
½ dl piskefløde
Havsalt og friskkværnet peber
2-3 spsk. æbleeddike
2 danske æbler

Sådan gør du:

Gå grønkålen efter for stykker af stok, vask den grundigt i koldt vand, og afdryp den i en sigte. Tag 50 g kål fra til servering, og blancher resten af kålen i kogende vand tilsat salt i 2-3 minutter. Tag kålen op, og kom den direkte over i en skål med koldt vand, så kogningen stopper. Afdryp den blancherede kål i en sigte. Kog bouillonen op i en gryde. Hak den blancherede grønkål groft, og kom den i en blender, overhæld den så med varm bouillon, og blend, til suppen er helt glat. Smag suppen til med fløde, salt, peber, og til sidst eddike. Det er vigtigt, at eddiken først kommer i lige inden servering, da suppen ellers vil miste sin flotte grønne farve. Hæld suppen tilbage i gryden. Skær æblerne i kvarter, befri dem for kernehus, og skær dem i små stykker. Snit den rå grønkål i tynde strimler, og kom både kål og æbler i suppen som garniture. Varm suppen igennem, og server den med godt brød til.

TIP Grønkål smager fantastisk både i rå og tilberedt form. Bruger du den rå til salat eller grønkålstatar, skal du hakke den ret fint, da bladene indeholder mange fibre. Grønkålssalat med æbler eller pærer, nødder og svesker eller anden tørret frugt er godt tilbehør til stort set al vintermad. Tilberedt er grønkål dejlig stuvet eller i en grønkålssuppe. Og så bliver grønkål og æbler til smuk grøn juice, hvis du kører dem i en juicepresser.