arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

3 dl koldt vand
2 dl kold mælk
2 æg
60 g gær
1 kg koldt hvedemel (opbevaret i fryseren natten over)
120 g sukker
25 g havsalt
500 g koldt smør til indrulning

Sådan gør du:

Bland vand og mælk i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, det kolde hvedemel samt sukker og salt, og ælt dejen sammen i 3-5 minutter på maskine eller i hånden til du har en fast, kold dej. Læg dejen i køleskabet i 30 minutter.

Læg smørret mellem to stykker bagepapir, og bank det ud med en kagerulle til en firkant på ca. er 15x15 cm. Undgå at arbejde for meget med smørret, da det så vil blive blødt. Tag dejen ud af køleskabet og tryk den ud på et meldrysset bord, så den kommer til at måle ca. 25x25 cm. Læg smørret på midten af dejen, og fold alle 4 dejsider ind over smørret, så du får en lille firkant. Smørret skal være helt dækket. Tryk forsigtigt dejen lidt fladere, og sæt den så i køleskabet igen i ca. 30 minutter, til den er gennemkold.

Tag dejen ud, læg den på det meldryssede bord, og rul forsigtig dejen aflang, så den bliver ca. 1 cm høj. Fold de 2 ender ind mod hinanden, og fold 1 gang til, så du får 4 lag smør, og sæt dejen i køleskabet igen. Vent 30 minutter, gentag så den samme rulleprocedure en gang til, og sæt dejen på køl bagefter. Lad dejen blive gennemkold – det tager ca. 30 minutter. Rul den kolde dej til en aflang firkant på 60x30 cm. Del dejen på midten, så du har 2 stykker a 60x15 cm, og skær hvert stykke i 10 trekanter. Rul hver trekant sammen til en croissant fra den brede ende, uden at trække for meget i den, da dejen så vil sprænge.

Sæt croissanterne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve til dobbelt størrelse, ca. 1-2 timer. Pensl croissanterne med sammenpisket æg, og bag dem ved 200° i ca. 15 minutter. Afkøl dem på en bagerist.

TIP Du kan fryse de rå croissanter, og tage dem op efterhånden som du ønsker at bage dem. sæt de frosne croissanter i køleskabet aftenen før de skal bages, og lad dem tø op og samtidig hæve stille og roligt natten over. Næste morgen tages croissanterne ud på køkkenbordet, hvor de skal stå 1 time og få stuetemperatur inden de bages som normalt. Croissanterne kan holde sig i fryseren i maksimum 1 måned.