arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Friteret hvidløg
6 fed hvidløg
3 dl vindruekerneolie eller anden neutral olie
Porrer
4 porrer
5 spsk. sojasauce
1 spsk. revet ingefær
1 spsk. limesaft
1 spsk. sukker
Grønkålspuré
150 g grønkål
50 g spinat
2 spsk. vindruekerneolie eller anden neutral olie
salt
citronsaft

Sådan gør du:

Friteret hvidløg
Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Varm olien op til 175°; hvis du ikke har et termometer, kan du tjekke med et enkelt stykke hvidløg. Det skal syde og boble kraftigt omkring det.
Friter hvidløgsskiverne, til de begynder at blive gyldne – og endelig ikke længere, da de så bliver for bitre. Fisk dem op med en hulske, og læg dem på køkkenrulle. Sigt olien, og gem den i køleskabet i en lukket beholder til en anden gang.

Porrer
Skær bunden af porrerne, læg et snit i den grønne top, og skyl dem fri for jord. Skær dem i stykker på 5-6 cm. Damp eller kog porrerne i 5-8 minutter, til de er møre, men ikke begyndt at blive gullige og kedelige. Lad dem dampe af.
Rør sojasaucen sammen med fintrevet ingefær, limesaft og sukker, og sæt marinaden til side.

Grønkålspure
Skyl grønkål og spinat grundigt. Pil bladene fra stokken. Gør en skål med koldt vand klar, evt. med isterninger i. Blancher grønkål og spinat i letsaltet vand i 30-60 sekunder – endelig ikke længere – og kom dem direkte i skålen med koldt vand.
Når de er kølet af, så dryp dem godt af, evt. i en salatslynge. Tag en håndfuld grønkålsblade fra, og gem dem til servering.
Hak resten af kålen og spinaten groft, og blend den med olien til en jævn pure. Smag den til med salt og et par dråber citronsaft. Skiller pureen, så pisk den sammen igen inden servering.

Ved servering
Skær porrerne igennem på langs, og anret dem på et fad eller på tallerkener.
Fordel sojamarinade og grønkålspure over porrerne, og drys med friteret hvidløg og lidt finthakket grønkål.