arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

Falafler, ca. 20–25 stk.

500 g tørrede kikærter
2 skiver daggammelt brød
2 dl mælk
5 stilke mynte
5 stilke persille
1 stor bagekartoffel, revet
1 stort løg, revet
2 fed hvidløg, hakket
1 æg
1 spsk. bagepulver
½ tsk. chilipulver
1 tsk. stødt spidskommen
1 liter vindruekerneolie til fritering

Agurke-Løgsalat

2 rødløg
1 spsk. akaciehonning (til børn under 1 år, brug flormelis eller sirup i stedet)
Saft af 1 lime
Salt og peber
1 agurk
10 blade mynte

Sådan gør du:

Dag 1

Udblød kikærterne i koldt vand i 12 timer. Du kan desværre ikke bruge kogte kikærter på dåse – de skal nemlig være rå, når du hakker dem til „fars“.

Dag 2

Hæld vandet fra kikærterne, skyl dem, og hak dem 2 gange på en kødhakker, eller kør dem i en foodprocessor, til de er meget finthakkede.

Skær brødet i små stykker, og udblød det i mælk i 15–20 min., til det bliver til en grødet masse. Hak mynten og persillen fint, og rør så alle ingredienserne sammen – bortset fra olien til fritering. Steg evt. en lille prøve af blandingen, og smag om der mangler salt, peber eller andet.

Varm olien stille og roligt op i en stor, tykbundet gryde. Tjek om den er klar ved at stikke en tændstik (uden svovl) ned i olien – hvis det bobler lidt omkring tændstikken, er temperaturen rigtig.

Form små falafler med 2 skeer mod hinanden, og friter dem i den varme olie i 1½–2 min., til de er gyldne og sprøde (se tip). Læg falaflerne til afdrypning på køkkenrulle eller andet fedtsugende papir, når de kommer op af olien. Spis de varme falafler med agurke-løgsalaten til (se herunder). De er rigtig gode i pitabrød med salat eller som tilbehør til fisk eller kød.

Agurke-Løgsalat

Snit rødløget fint, og vend det med honning, limesaft, salt og peber, og lad det trække i 15 min., så løgene bliver bløde, men stadig har lidt sprødhed.

Skræl agurken, halver den, skrab evt. kernerne ud, og skær den i skiver på ca. 2 cm’s tykkelse.

Vend agurk og rødløg sammen med hakket mynte. Smag til med salt og peber.