arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Falafel
1 fed hvidløg
150 g kikærter, udblødes i vand natten over
1 spsk. kikærtemel
1 håndfuld persilleblade
1 tsk. stødt spidskommen
Skal af 1⁄2 usprøjtet citron
Havsalt
Friskkværnet peber
1 l vindruekerneolie til fritering

Spinatpure
100 g frisk babyspinat
1⁄2 dl olivenolie
2 spsk. vindruekerneolie eller anden neutral olie

Sådan gør du:

Falafel
Pil hvidløget, og hak det fint. Kom alle falafel-ingredienserne i en foodprocessor, og blend det til en grov, ensartet masse. Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. et par spsk. vand, så massen bliver formbar og let at arbejde med. Hvis du har tid, så lad massen trække i køleskabet i 20-30 minutter eller længere.

Form massen til kugler på størrelse med store valnødder.

Spinatpure
Skyl spinaten grundigt, og blancher den i letsaltet kogende vand i 20 sekunder. Hæld vandet fra, og pres spinaten godt fri for væde.

Blend spinaten med olivenolie og sesamolie, og smag til med salt og peber.

Foto: Anders Schønnemann