arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

Fiskebøffer
300 g torskefilet (kan erstattes med sej, kuller, lange eller anden torskefisk) 
300 g laksefilet 
1 tsk. salt 
1 løg 
1 æggeblomme 
1 spsk. rasp 
1 spsk. citronsaft 
2 spsk. olivenolie

Burger-samlesæt
10 små burgerboller (se side 175) 
½ agurk 
3 tomater 
½ hoved spidskål (eller salat)

Tomat-æblecreme
3 dl græsk yoghurt 2% 
1 spsk. æbleeddike 
2 spsk. tomatpuré (eller 1 dl af en hjemmelavet tomatsovs, hvis du har en rest) 
1 spsk. flydende honning (til børn under 1 år, brug flormelis eller sirup i stedet)
Salt og peber
½ fed hvidløg 
1 æble

Sådan gør du:

Bøffer og burgere
Hak torske- og laksefileterne til en grov fars med en kniv eller på en kødhakker. Du kan bruge fisk, der er hakket fra fiskemanden, men det bliver bedst, hvis du gør det selv. Rør farsen med salt, til den samler sig. Riv løget fint, og rør det i farsen med æggeblomme, rasp og citronsaft.

Form 10 „bøffer“, og sæt dem i køleskabet i 15–20 min., så de samler sig.

Varm en pande op (gerne en slip-let-pande), og steg bøfferne i olie ved mellemvarme i ca. 3 min. på hver side, så de bliver gyldne, men stadig er saftige i midten. Kom bøfferne på et fad, og server dem sammen med burgerboller og agurk og tomat i skiver, fintsnittet spidskål og en skål med tomat- æblecremen (se herunder) ved siden af, så børnene selv kan fylde deres burger, som de har lyst.

Tomat-æblecreme
Rør yoghurten sammen med eddike, tomatpuré, honning, salt og peber. Riv æblet og hvidløget på den fine side af et rivejern, og pres derefter væden ud af det. Vend det revne æble og hvidløg i yoghurten, og lad den trække i 15 min. Smag evt. cremen til med lidt ekstra salt, peber, honning og eddike.

Tip Brug også tomat-æblecremen i sandwich, på rugbrød eller til at dyppe brødstænger og rodfrugter i.