Tilbage til opskrifter

Fiskefrikadeller med hurtig remoulade

Velsmagende fiskefrikadeller lavet helt fra bunden med en grøn remoulade af fennikel, gulerødder og blomkål. Fiskefrikadellerne kan laves på mange forskellige former for fisk. Torsk er velegnet, men andre typer af gode fisk fra dansk farvand kan også benyttes. Spørg eventuelt din lokale fiskehandler hvilken fisk der er i sæson netop nu.

Sådan gør du

Fiskefrikadeller

Tjek, at torskefileterne dufter dejligt af havvand, ikke af havn. Kom fileterne i en kødhakker (eller evt. en foodprocessor), og hak dem groft, og kom det hakkede fiskekød i en skål, og rør det sejt med salt. Når farsen røres sej med salt, binder den bedre væsken og har sværere ved at skille. Tilsæt æg, mel og fløde lidt ad gangen, og rør godt rundt, til farsen har en passende konsistens. Skræl gulerod og kartoffel, og riv dem på et fint rivejern. Pres væden ud af grønsagerne med hænderne, og rør dem i farsen. Tilsæt til sidst hakket dild og peber, og lad så farsen hvile i ca. 30 minutter i køleskabet, inden du steger dellerne ved mellem varme i halvt smør og halvt olie. Det er vigtigt at have tålmodighed ved stegning af dellerne, så de får en flot stegeskorpe, inden du vender dem. På den måde holder dellerne også bedre deres struktur og fasthed, og derved fås et flottere slutresultat. Server de gyldne fiskefrikadeller med en skålfuld kogte kartofler eller godt rugbrød, salat eller råkost og en god gang remoulade.

Hurtig remoulade

Klargør og skyl alle grønsagerne. Riv det yderste af blomkålen på den grove side af rivejernet, og kom det i en skål, og skær resten af blomkålen (det hele kan bruges) og grønsagerne ud i små tern på ca. 0,5x0,5 cm. Kom grønsagsternene i en gryde sammen med almindelig rapsolie, salt, peber, rørsukker og æbleeddike, og damp dem let møre under låg i 3-4 minutter., så de stadig har bid (rør rundt et par gange undervejs, så grønsagerne bliver ens dampet). Træk gryden af varmen, og afkøl indholdet. Mens grønsagerne køler af, er det tid til at røre mayonnaise. Pisk æggeblommer, sennep, cidereddike, salt og peber hvide i en røremaskine eller med en elpisker. Pisk så rapsolien langsomt i en tynd stråle, så mayoen ikke skiller. Når al olien er tilsat, så juster smagen med lidt salt, peber og et skvæt eddike. Vend til sidst grønsager, revet blomkål og hakket syltet agurk i mayonaisen, og afslut med masser af friskhakket kørvel.

Tip

Det er vigtigt, at alle ingredienser til fiskefarsen har samme temperatur, for så holder den nemmere sammen.

Ingredienser

Fiskefrikadeller

600 g torsk (eller anden torskefisk som f.eks. kuller, sej eller kulmule)
1 tsk havsalt
2 æg
2 spsk hvedemel
1 ½ dl piskefløde
1 gulerod
1 bagekartoffel
½ bundt dild
Friskkværnet hvid peber
10 g smør
1 spsk rapsolie (til stegning)

Hurtig remoulade

1 fennikel
2 gulerod
½ blomkål
2 spsk almindelig rapsolie
20 g rørsukker
3 spsk æbleeddike
2 pasteuriseret æggeblomme
1 spsk sennep
1 spsk cidereddike
3 dl koldpresset rapsolie
50 g syltede agurker
½ bundt kørvel
Salt og peber