arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

Fiskefrikadeller
600 g torskefilet eller filet af anden torskefisk
1 tsk. havsalt
2 æg
2 spsk. hvedemel
1½ dl piskefløde
1 gulerod
1 bagekartoffel
½ bundt dild
Friskkværnet hvid peber
10 g smør
1 spsk. rapsolie til stegning 

Hurtig remoulade
1 fennikel
2 gulerødder
½ blomkål
2 spsk. almindelig rapsolie
20 g rørsukker
3 spsk. æbleeddike
2 pasteuriserede æggeblommer
1 spsk. sennep
1 spsk. cidereddike
3 dl. koldpresset rapsolie
½ bundt kørvel
50 g syltede agurker
Havsalt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

Fiskefrikadeller
Tjek, at torskefileterne dufter dejligt af havvand, ikke af havn. Kom fileterne i en kødhakker (eller evt. en foodprocessor), og hak dem groft, og kom det hakkede fiskekød i en skål, og rør det sejt med salt. Når farsen røres sej med salt, binder den bedre væsken og har sværere ved at skille. Tilsæt æg, mel og fløde lidt ad gangen, og rør godt rundt, til farsen har en passende konsistens. Skræl gulerod og kartoffel, og riv dem på et fint rivejern. Pres væden ud af grønsagerne med hænderne, og rør dem i farsen. Tilsæt til sidst hakket dild og peber, og lad så farsen hvile i ca. 30 minutter i køleskabet, inden du steger dellerne ved mellem varme i halvt smør og halvt olie. Det er vigtigt at have tålmodighed ved stegning af dellerne, så de får en flot stegeskorpe, inden du vender dem. På den måde holder dellerne også bedre deres struktur og fasthed, og derved fås et flottere slutresultat. Server de gyldne fiskefrikadeller med en skålfuld kogte kartofler eller godt rugbrød, salat eller råkost og en god gang remoulade.

Hurtig remoulade
Klargør og skyl alle grønsagerne. Riv det yderste af blomkålen på den grove side af rivejernet, og kom det i en skål, og skær resten af blomkålen (det hele kan bruges) og grønsagerne ud i små tern på ca. 0,5x0,5 cm. Kom grønsagsternene i en gryde sammen med almindelig rapsolie, salt, peber, rørsukker og æbleeddike, og damp dem let møre under låg i 3-4 min., så de stadig har bid (rør rundt et par gange undervejs, så grønsagerne bliver ens dampet). Træk gryden af varmen, og afkøl indholdet. Mens grønsagerne køler af, er det tid til at røre majonæse. Pisk æggeblommer, sennep, cidereddike, salt og peber hvide i en røremaskine eller med en elpisker. Pisk så rapsolien langsomt i en tynd stråle, så majoen ikke skiller. Når al olien er tilsat, så juster smagen med lidt salt, peber og et skvæt eddike. Vend til sidst grønsager, revet blomkål og hakket syltet agurk i majonæsen, og afslut med masser af friskhakket kørvel.

Tip Det er vigtigt, at alle ingredienser til fiskefarsen har samme temperatur, for så holder den nemmere sammen.