arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

Kartoffelbouillon
2 bagekartofler
1 skalotteløg
½ fed hvidløg
1 l vand
Stilkene fra 1 bundt krydderurter (persille, kørvel, løvstikke)
Salt og peber
Sukker
Eddike
1 spsk. koldpresset rapsolie

Fiskefrikadeller
600 g lyssejfilet eller anden torskefisk (kuller, brosme, kulmule)
1 bagekartoffel
1 gulerod
1 tsk. havsalt
Friskkværnet hvid peber
2 æg
2 dl letmælk
3 skiver daggammelt brød (uden skorpe)
½ bundt dild
½ dl vindruekerneolie til stegning

Råkost
8 gulerødder
2 æbler
2 appelsiner
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. dansk honning
1 spsk. koldpresset rapsolie
30 g græskarkerner
Salt og peber

Krymmel
1 skalotteløg
1 citron
Bladene fra 1 bundt krydderurter (persille, kørvel, løvstikke)
Friskkværnet peber og havsalt

Sådan gør du:

Kartoffelbouillon
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver, sæt dem over i en gryde med 1 liter vand og kog dem møre. Ordn skalotteløg og hvidløg og snit begge dele fint. Sauter dem let, uden at de tager farve, i en anden gryde med rapsolie. Hak krydderurtestilkene lidt, kom dem ned til løgene og lad dem sautere med i ca. 30 sekunder. Hæld de møre kartofler samt vand over og kog suppen i 2 minutter, inden den blendes glat og sigtes. Det er vigtig at blende i kort tid, da suppen ellers kan blive 'lang' i konsistensen. Smag suppen til med salt, sukker, eddike og peber.

Fiskefrikadeller
Skær brødet ud i små tern og udblød dem i mælk i ca. 15 minutter. Kom sejfileten i en kødhakker (evt. foodprocessor) og hak den groft. Kom den i en skål og rør den sej med salt. Tilsæt æg og det udblødte brød lidt ad gangen og rør godt rundt, til farsen har en passende konsistens. Skræl gulerod og kartoffel og riv begge dele på et fint rivejern. Pres væden ud af grøntsagerne og tilsæt dem til farsen. Tilsæt til sidst hakket dild og peber. Lad farsen hvile ca. 30 minutter på køl, inden den formes til frikadeller og steges i olie på en pande i ca. 2-3 minutter på hver side indtil de er gyldne. Når fiskefars køres sej med salt, binder den bedre væsken og har sværere ved at skille.

Det er vigtigt, at alle ingredienser har samme temperatur. Så holder fiskefarsen nemmere sammen. Endelig må man have tålmodighed under stegning af dellerne, så de får en flot stegeskorpe, inden de vendes. Derved holder dellerne bedre på deres struktur og fasthed, og dermed får man et flottere slutresultat.

Krymmel
Pil skalotteløget og hak det fint. Bland med revet skal og saft fra citronen. Tilsæt hakket krydderurter, peber og salt. Drys krymmelen på bouillonen og spis til fiskefrikadellerne. Dellerne kan alternativt serveres med den skønne råkost beskrevet nedenfor.

Råkost
Skræl gulerødderne, halver dem og skær dem ud i helt fine skiver. Befri æblerne for deres kernehus og skær dem ud i tynde både. Skær skrællen af appelsinerne og skær dem herefter ud i tern. Bland gulerødder, æbler og appelsiner og smag dem til med eddike, olie, honning, salt og peber. Rist græskarkernerne på en tør pande og drys dem på toppen af råkosten.