arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

800 g svinekamsteg med svær og ben
Groft salt
10-15 laurbærblade
6-7 dl vand
2 spsk. hvedemel
1-2 spsk. æblegastrik 
Havsalt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

Tjek, at sværen er ridset helt ned til kødet over det hele – er den ikke det, må du selv i gang med en skarp kniv eller en hobbykniv og ridse med ½ cm. mellemrum. Gnid sværene på kamstegen med en fugtig hånd og masser af groft salt, og stik laurbærblade ned mellem sværene. Når man masserer svinet med fugtig hånd, gør det, at saltet bliver hængende, og så er det samtidig med til at 'koge' sværene i starten af stegetiden, så de senere kan blive dejligt sprøde.

Placer stegen med sværen opad på en rist, og sæt en bradepande med 6-7 dl vand i nedenunder. Steg flæskestegen i en forvarmet ovn på 180˚ i 65-70 min. Halvvejs gennem stegetiden skal du hælde væden fra bradepanden, så du har noget at lave sovs af – venter du til allersidst med at gøre det, vil der være for meget damp i ovnen, til at sværene vil blive ordentligt sprøde.

Kom væden fra bradepanden i en gryde, her skal gerne være ca. 6-7 dl. Lad gryden stå et øjeblik, og skum så det meste af fedtet af væsken. Bring stegevæden i kog, og kog den lidt ind, så du har ca. 4-5 dl. Sluk så for varmen, og lad væden stå og falde til ro, så fedtet lægger sig på toppen. Drys med mel, og lad fedtet suge det, og når al melet er suget op, så pisk godt igennem med et piskeris, og bring sovsen i kog. På denne måde jævnes sovsen, og smagen fra fedtet giver lidt ekstra fylde (pas dog på, at der ikke kommer for meget fedt i sovsen).

Kog sovsen igennem i 6-7 min., og smag herefter til med æblegastrik, salt og peber. Sigt evt. sovsen igennem en sigte, hvis der er klumper i. Mål flæskestegens kernetemperatur med et stegetermometer, inden du tager den ud af ovnen – ved 65˚ er den svagt rosa og saftig (steger du til højere temperatur end det, bliver stegen nemt tør). Lad stegen hvile minimum i 15 min., inden du skærer i den.

Server flæskestegen med kogte kartofler, rødkål og den gode sovs.

TIP Steg yderligere 800 g kamsteg, og gem stegen i køleskabet til dagen efter, så du kan lave en skøn flæskestegssandwich. Sørg også for, at der er ekstra rødkål til sandwichen.