arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge: 

Fløderand
3 blade husblas
5 dl piskefløde
20 g rørsukker
½ vaniljestang
½ dl koncentreret hyldeblomstsaft

Hyldeblomstgelé
1 blad husblas
1 dl koncentreret hyldeblomstsaft

Sådan gør du: 

Udblød husblassen i koldt vand i 5 min.
Kog fløde, sukker, flækket udskrabet vaniljestang
og vaniljekorn og hyldeblomstsaft
op i en gryde. Tag gryden af varmen, lige
så snart det koger, og tilsæt udblødt og
afdryppet husblas.

Lad flødeblandingen trække i gryden i 30
min., og sigt den så over i en skål med
hæl det ud og derfra over i 6 portionsglas.
Sæt fløderanden på køl, og lad den stivne
i minimum 6 timer, inden den skal spises.
Kom hyldeblomstgelé på toppen efter
nogle timer, når fløderanden har sat sig. 
Geléen laver du således:

Udblød husblassen i koldt vand i 5 min.,
afdryp den så grundigt, og kom den i en lille
gryde sammen med hyldeblomstsaften.
Varm saften forsigtigt op, så husblassen
smelter, og afkøl den let, til den begynder
at stivne lidt. Fordel så geléen oven på
portionsglassene med fløderand, og sæt
dem tilbage i køleskabet indtil servering.