arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

700-800 g magert kalvespidsbryst
1 tsk. fint salt
1½ liter fjerkræbouillon
2 laurbærblade
5 timiankviste
8-12 nye løg med top
50 g smør
50 g hvedemel
1½ dl piskefløde
5 håndfulde spinat
1 håndfuld skvalderkål, alternativt rucola
100 g mild cremet gedeost
havsalt
friskkværnet sort peber
saft af 1 usprøjtet citron

Sådan gør du:

Dagen før
Drys salt på kødet, dæk det til, og sæt det i køleskabet, til dagen efter.

På dagen
Kom kødet over i en passende gryde sammen med bouillonen, og kog kødet langsomt op, så alle urenheder bliver kogt ud af kødet. Skum grundigt undervejs, og tilsæt laurbærblade og timian. Kog kødet i 2-2½ time ved svag varme, til det er helt mørt.

Pil løgene – du må gerne lade en del af toppene blive på. Skær løgene i kvarte. Kog løgene med de sidste 10 minutter af kogetiden. Tag kød og løg op af gryden, og hold dem evt. varme under alufolie. Sigt krydderierne fra, og kog lagen ind til en kraftig bouillon – der skal være mindst 8 dl tilbage. Smelt smørret i en ren gryde, kom melet i, og lav en smørbolle. Rist bollen let igennem, uden at den tager farve. Tilsæt den indkogte bouillon lidt efter lidt under piskning. Tilsæt også fløden, og kog sovsen godt igennem.

Pluk spinaten, og skyl den fri for jord. Kør den tør i en salatslynge eller tør den let i et viskestykke. Skyl skvalderkålen, og kør også den tør i salatslyngen. Kom ca. halvdelen af spinaten og al gedeosten ned i sovsen, og blend den flot grøn i en blender (gem evt. lidt af osten til ekstra topping).

Pluk kødet i lange store strimler, eller skær dem i fire flotte blokke. Varm kødet op i sovsen sammen med resten af spinaten og løgene. Smag til med salt, citronsaft og peber. Juster også smagen med lidt citronsaft. Drys skvalderkål og revet citronskal over frikasséen, lige før du serverer den. Spis nye kartofler eller kogte perlekorn til.

TIP Brug evt. en kraftigere, mere modnet gedeost, hvis du er gedeoste-fan.