arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

1 blomkål
3 spsk. berbere-krydderi
200 g hvedemel
1 øl (33 cl)
Havsalt
Friskkværnet peber
1 l vindruekerneolie eller anden neutral olie til friturestegning

Sådan gør du:

Skyl blomkålen, og skær buketterne af. Gem stokken og stilkene. Kog blomkålsbuketterne i letsaltet vand i 1-2 minutter, og dryp dem grundigt af.

Rør berbere-krydderiblandingen sammen med mel og øl, til det har konsistens som en glat pandekagedej. Smag til med salt. Vend blomkålsbuketterne i dejen, så de bliver godt dækket. Varm olien op til 170°; hvis du ikke har et termometer, så tjek med en tændstik uden svovl. Det skal boble livligt omkring den. Friter blomkålstykkerne i ca. 5 minutter, til de er gyldne, og læg dem på køkkenrulle.

Skær blomkålsstokken og stilkene i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Halver avokadoen, fjern skal og sten, og skær avokadokødet i skiver. Vend dem med blomkålsskiverne, og dryp med lidt citronsaft og ganske lidt olivenolie.