arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Bagte løg
6-8 løg (ca. 400 g)
Olivenolie
Havsalt
Friskkværnet peber
Balsamicoeddike

Løgpure
6-8 løg (ca. 400 g)
2 spsk. olivenolie
1 kvist timian
2 spsk. æblecidereddike
Evt. 1 knsp. sukker

Fritterede løg
2 løg
2 spsk. hvedemel
4 dl vindruekerneolie

Dampet palmekål
250 g palmekål citronsaft

Sådan gør du:

Bagte løg
Skær løgene igennem på langs – lad dem beholde skallen. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, dryp med lidt olie, og krydr med salt, peber og balsamicoeddike. Bag løgene i ovnen ved 180° i ca. 20 minutter. Pluk dem herefter i skaller.

Løgpure
Pil løgene, og hak dem groft. Steg løgene i olie på en pande ved mellem varme, under hyppig omrøring, til de er helt brunede. Kom evt. en skefuld vand på indimellem, så du undgår, at løgene brænder på. Det er vigtigt, at løgene ikke brankes i starten, men at farven kommer langsomt frem. Det er sådan sødme og umami udvikler sig. Hurtigt brankede løg er mere bitre og har ikke så rig en smag.
Når løgene er godt brunede, så tilsæt timian og eddike, og lad løgene simre videre, til eddiken er reduceret næsten ind i løgene.
Smag til med salt, peber, og evt. sukker. Blend løgene til en fin pure.

Friterede løg
Pil løgene, skær dem i tynde skiver, og skil dem ad i ringe. Vend løgringene i mel. Varm olien op i en gryde til ca. 175°. Hvis du ikke har et termometer, så tjek med en tændstik uden svovl; det skal boble kraftigt omkring den.

Friter løgringene til de er gyldne, læg dem på køkkenrulle, og krydr med salt. Dampet palmekål Skyl kålen, og skær den i grove stykker. Damp kålen i en sigte eller bambus- damper over kogende vand under låg i et par minutter.
Vend den dampede kål med salt og nogle dråber citronsaft.

Ved servering
Fordel løgpure i bunden af tallerkenerne, og anret de bagte løgskaller og den dampede kål oven på. Drys med friterede løg.

TIP Et drys friskrevet peberrod er en god tilføjelse her, hvis retten skal have lidt mere bid.

Foto: Anders Schønnemann