arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

½-1 dl hvedemel havsalt
1½ dl iskoldt mineralvand med brus
16 friske courgetteblomster (se tip)
¾ liter vindruekerne- eller rapsolie til fritering

Salat
2 hjertesalat
2 skalotteløg
2 spsk. koldpresset rapsolie
1 spsk. hyldeblomsteddike
havsalt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

Bland en smule mel og salt i en skål, og tilsæt mineralvand, så konsistensen bliver som en meget lind pandekagedej. Åbn courgetteblomsterne, og fjern forsigtigt støvdragere og eventuelle småinsekter, der har puttet sig derinde. Hvis der sidder små courgetter på blomsterne, så skær dem af, og gem dem til salat, eller skær dem i 3-4 skiver på langs, og giv dem samme behandling som blomsterne. Varm olien op til 150-160°, eller til det syder, når du stikker enden af en tændstik (uden svovl) i olien. Dyp blomsterne i dejen, og lad den overskydende dej dryppe af over skålen. Fritér blomsterne, en ad gangen, til de er smukke og gyldne, det er et spørgsmål om 2-3 min. Lad blomsterne dryppe af på fedtsugende papir, drys med en smule salt (giv eventuelle courgetteskiver samme behandling).

Mens blomsterne friterer, kan du nok overskue at bakse en lille salat sammen. Pluk hjertesalaterne ud i blade, skyl dem i koldt vand, og slyng dem tørre i en salatslynge eller et viskestykke. Kom dem i en skål. Pil løgene, og skær dem i tynde skiver, og skil dem i løgringe. Vend løgringene ned i salaten sammen med olie og eddike, og smag til med salt og peber. Server blomsterne med det samme oven på salaten, og spis dem med godt brød til som en lille forret.

TIP De er svære at få fat på, men forudbestil dem evt. hos grønthandleren, når sæsonen er der. Har du bare 1 m2 bar jord, kan du i maj så et frø eller sætte en lille plante i jorden. Du kan også bruge en plantesæk eller en rummelig plantekasse. Når sommeren kommer, vil du kunne begynde at høste de første minicourgetter med blomster på. Hunblomsterne regnes for at være den største delikatesse – det er dem, der kommer courgetter på, mens hanblomsterne har stilke eller stængler.