arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

1 hokkaidogræskar
200 g kantareller (eller andre friske svampe)
200 g grønkål
2 fed hvidløg
1⁄4 bundt salvie
1 håndfuld bredbladet persille
1⁄2 dl olivenolie
Skal og saft af 1 usprøjtet citron
Havsalt
Friskkværnet peber

Sådan gør du:

Skær forsigtigt toppen af græskaret. Skrab kernerne ud, og gnid græskarret indvendigt med salt og peber.

Rens kantarellerne, og skyl grønkålen grundigt. Pil hvidløget. Riv grønkålsbladene i mindre stykker, og skær grønkålsstilke, salvie og hvidløg i tynde skiver.

Steg svampene i 2 spsk. af olien i et minuts tid, og tilsæt så grønkål, hvidløg, salvie og persille. Steg ganske kort, til kålen falder lidt sammen, og krydr godt med salt og peber. Tag fyldet af varmen, og vend det med resten af olien, citronskal og citronsaft, salt og peber.

Kom fyldet i græskarret, og sæt toppen på. Bag græskarret i ovnen ved 175° i ca. 45 minutter.

TIP Varier fyldet med f.eks. løg, porrer, andre typer kål, svampe og urter. Smag altid fyldet godt til med citronsaft eller eddike.

Foto: Anders Schønnemann