arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

8 tomater
4 stængler bladselleri
1 løg
2 spsk. olivenolie
2 dl kogte hvedekerner, perlebyg, eller
anden kogt korn
½ bundt persille
½ bundt kørvel
½ bundt basilikum
havsalt og friskkværnet peber
50 g frisk gedeost

Sådan gør du:

Skær et låg af tomaterne, og grav tomatfyldet ud med en teske. Pres det igennem
en sigte over en skål, så du får noget tomatsaft ud af det og slipper for kernerne.
Pil løget, og hak det, og snit bladsellerien fint, og sauter begge dele ganske kort i 1 spsk. olivenolie. Tag det af varmen, og bland det i det kogte korn, og tilsæt lidt af tomatsaften sammen med de hakkede krydderurter. Kornfyldet skal ikke svømme i saft, bare lige samles af den. Smag til med salt og peber. Kom en lille klat gedeost i hver tomat, kom kornfyldet oveni, og slut af med lidt gedeost igen. Sæt tomaterne i et smurt, ovnfast fad, og dryp dem med lidt olivenolie, og krydr med salt og peber.
Bag tomaterne i ovnen ved 225° i 15-20 min, så de bliver bagt igennem og flot
gratinerede på toppen. Tag tomaterne ud, og server dem med det samme.