arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Tacoskaller
1 glaskål

Fyld
1⁄2 butternutsquash
1⁄2-1 tsk. chipotle (fås i specialbutikker og nogle supermarkeder)
2 spsk. limesaft
1 spsk. vindruekerneolie eller anden neutral olie
1⁄2 tsk. rørsukker
1 lille spisemoden avokado
Havsalt
Friskkværnet peber
Purløg

Sådan gør du:

Tacoskaller
Fjern stilkene fra glaskålen, og skyl den. Skær glaskålen i skiver på 11⁄2 mm på et mandolinjern – tykkelsen er vigtig. Det er fristende at skære dem endnu tyndere på mandolinen, men det bliver noget snask.

Læg dem i koldt vand, så de bliver sprøde.

Fyld
Skræl butternutsquashen, fjern kerner og trevler med en ske, og skær græskarkøddet i små tern. Vend dem med hakket chipotle, limesaft, olie og sukker, og lad dem trække i 20 minutter.

Halver avokadoen, og fjern sten og skaller. Skær avokadokødet i tern på samme størrelse som butternutsquashen, og vend dem forsigtigt sammen.

Smag til med salt og peber, og evt. limesaft.

Ved servering
Fyld foldede glaskålsskiver med butternutsquash og avokado, og drys med finthakket purløg.

Foto: Anders Schønnemann