arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge: 

250 g glutenfri havremel
75 g boghvedemel
75 g majsmel
6 g glutenfri gær
50 g opfrisket glutenfri
surdej 
625 g lunkent vand
10 g salt
20 g loppefrøskaller
(helst FiberHusk)
ca. 30 g glutenfri
grovvalsede havregryn

Sådan gør du:

Brøddej
Bland havre-, boghvede- og majsmel, så du har det klar. Opløs gæren og surdejen i vandet i en anden skål. Tilsæt salt og loppefrøskaller, mens du pisker igennem. Efter 10 sekunders piskning, så pisk melblandingen i, og fortsæt, til dejen er jævn og klumpefri.

Hævning
Beklæd en plastikbøtte eller form – ca. 20 x 20 cm og mindst 6 cm kant – med køkkenfilm, og kom dejen heri. Glat overfladen med en våd gummispartel eller hånd. Drys havregryn på toppen, og giv dem et blidt tryk. Dæk formen med enten køkkenfilm eller et låg, og lad den stå på køkkenbordet i to timer. Sæt den herefter i køleskabet, og lad dejen hæve i 8-24 timer. Længere hævetid giver mere syrlighed og karakter.

Bagning
Tag formen med dejen ud af køleskabet, så den kan temperere, mens du varmer ovnen op. Sæt en bageplade i ovnen, og varm ovnen op til maksimal temperatur. Drys lidt majsmel ud på køkkenbordet, og løft forsigtigt dejen ud på bordet ved at holde i køkkenfilmen, så siden med havregrynene fortsat vender opad. Hak eller skær dejen i 3 × 3 firkantede boller. Sæt bollerne på et stykke bagepapir, og brug et tyndt spækbræt, låget fra en pizzabakke eller lignende til at skubbe papiret med bollerne ind på bagestenen/bagepladen. Pas på, at bagepapiret ikke rører ved ovnens sider. Efter 10 minutter, skru ned på 250°. Bag bollerne, til de er flot mørkebrune og føles lette, når du løfter på dem. Det tager ca. 25 minutter i alt.