arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge: 

20 stk. 

Honningkage
400 g glutenfri havremel
200 g rismel
10 g loppefrøskaller
(helst FiberHusk)
500 g fast honning
2 æggeblommer
10 g hjortetaksalt
10 g potaske
2 spsk. vand
5 g stødt kanel
5 g stødt ingefær
5 g stødt nellike

Æblekompot
500 g syrlige æbler,
f.eks. belle de boskoop
250 g sukker
50 g æblecidereddike

Smørcreme
200 g blødt smør
200 g flormelis

Overtræk
200 g mørk chokolade,
gerne 85%

Sådan gør du: 

Honningkage
Ælt begge slags mel, loppefrøskaller og honning let sammen. Kom æggeblommerne i en skål, og rør hjortetaksaltet ud i dem, til blandingen er helt uden klumper. Rør potasken ud i vandet (pas på, det kan godt blive varmt). Bland æggeblommerne og potaskeblandingen med melet, tilsæt kanel, ingefær og nellike, og ælt dejen godt sammen. Det tager ca. 6-8 minutter i hånden eller 6 minutter i røremaskinen på lav hastighed – giv røremaskinen en pause, hvis den lyder anstrengt.

Kom dejen på et melet bord – brug f.eks. rismel – og del den i 4 stykker á ca. 270 g. Tril dem ud til pølser – næsten af samme længde som en bageplade, dvs. ca. 30-35 cm. Læg bagepapir på 2 bageplader, og læg 2 dejpølser på hver plade. Tryk dejpølserne lidt ned. Når de bliver bagt, flyder de ud og bliver ca. 10 cm brede. Bag en plade ad gangen ved 180° i 12-15 minutter. Mærk efter, om honningkagerne er bagt færdige ved forsigtigt at trykke med fingeren på toppen. Hvis din finger efterlader et aftryk, skal de have lidt længere. Lad kagerne køle af på bagepladerne på køkkenbordet, flyt dem til et fad, og sæt dem derefter i køleskabet med et let fugtigt – endelig ikke vådt – klæde over. Lad dem stå i 3-4 dage, til de er blevet godt bløde.

Æblekompot
Skræl æblerne, halver dem, befri dem for kernehuse, og skær dem i mindre stykker. Kog æblerne sammen med sukkeret ved lav varme, til de er møre. Mos æblerne til en grov kompot, og smag til med æbleeddike, så du har en god syrlighed. Kom kompotten i en plastik-bøtte med låg, og sæt den i køleskabet. Her kan den holde sig en uges tid. Der er mere kompot i denne portion, end du skal bruge til honningsnitterne.Nyd den på morgenyoghurt eller grød, eller brug den i en anden dessert eller kage.

Smørcreme
Lav smørcremen den dag, du skal lægge snitter sammen. Pisk smør og flormelis hvidt og luftigt med en elpisker.

Samling af snitterne
Tag en honningkage ud af køleskabet ad gangen, og flæk den på langs. Løft låget af, og smør et lag æblekompot på bunden og et lag smørcreme på indersiden af låget. Læg honningkagen sammen igen, og smør låget med mørk chokolade, som du har smeltet over vandbad. Lad chokoladen størkne, og skær honningkagen i snitter.

Hvis honningkagesnitterne mod forventning ikke bliver spist på en gang, så opbevar dem i køleskabet i en lukket beholder eller med film over. De kan holde sig i et par dage.