arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge: 

Tærtebund: 
125 g glutenfri havremel
125 g rismel
125 g smør
1 æg
50 g mælk
12 g loppefrøskaller
(helst FiberHusk)

Fyld:
500 g løg (gerne blandede typer)
2 spsk. olivenolie
½ tsk. salt
1 tsk. sukker
50 g fast ost (f.eks. vesterhavsost, høost eller parmesan)
2 æg
150 g cremefraiche 18%
2 kviste frisk timian
peber

Sådan gør du:

Tærtedej og forbagning

Bland havremel, rismel og smør, så du har det klar. Pisk æg, mælk og loppefrøskaller i en anden skål i 10 sekunder, tilsæt straks mel og smør, og ælt dejen lidt sammen. Drys lidt havre- eller rismel på køkkenbordet, flyt dejen til det melede bord, og ælt den godt igennem, til den er fint jævn og sammenhængende.

Rul dejen ud til ca. 3-4 mm tykkelse. Læg dejen over en tærteform, pres den ud i formen, og fold den ud over kanterne, så der hænger mindst 1½ cm ud over (se side 188). Lad dejen hvile i formen i køleskabet i mindst en time. Bag nu tærtebunden ved 190° i 5 minutter. Rul herefter en kagerulle over toppen af formen, så du skærer kanterne af den let bagte tærtedej og får et flot skæresnit. Tærtebunden vil samtidig være så bagt nu, at den holder sig selv oppe.

Bag tærtebunden i ca. 6 minutter mere, til den er let lysebrun.

Fyld og tærtebagning

Pil løgene, og halver dem på langs med en skarp kniv, så de får en flot skæreflade – hvis de er store, så skær dem i kvarter. Varm en pande, der kan gå i ovnen, op med olien. Læg løgene i panden med skærefladen nedad, og drys dem med sukker og salt. Steg først løgene ret hårdt, så skærefladen tager farve uden at blive sort. Sæt panden i ovnen ved 190°, og steg løgene bløde – det tager ca. 15 minutter.

Riv osten fint, og pisk den sammen med æg og cremefraiche. Krydr med salt og peber. Fyld æggemassen i bunden af den forbagte tærtebund, og læg forsigtigt de bagte løg på æggemassen med skærefladen opad – tryk ikke løgene ned, så du drukner dem i æg, men lad skærefladerne stikke op.

Bag tærten færdig ved 190° – det tager ca. 25 minutter. Drys med frisk timian, når der er 5 minutter igen.