arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

100 g havremel (eller en blanding af 1/3 havremel, rismel og majsmel)
100 g vand

Sådan gør du:

Bland mel med vand og lad det stå på køkkenbordet i tre dage.

Dag 3
Smid 150 g af det ud og rør 75 g glutenfrit mel og 75 g vand i. Rør det godt igennem og lad det stå ved stuetemperatur.

Dag 4
Smid 150 g af det ud og rør 75 g glutenfrit mel og 75 g vand i. Rør det godt igennem og lad det stå ved stuetemperatur.

Dag 5
Smid 150 g af det ud og rør 75 g glutenfrit mel og 75 g vand i. Rør det godt igennem og lad det stå ved stuetemperatur.


Sådan opbevarer og forbereder/opfrisker du din surdej, inden du skal bage:

Opbevaring
Lad din surdej stå i køleskabet i de periode, hvor du ikke bager. 

Opfriskning
Dagen inden eller mindst 4 timer inden du laver din glutenfrie dej, forbereder du din surdej. Tag den ud af køleskabet og frisk den op med glutenfri mel (havre - eller blanding af havre, majs og ris. Brug ikke boghvedemel, det giver en grim smag) og vand. Lad den stå og udvikle sig på køkkenbordet, indtil du skal bruge den i dejen. 

Du skal kun bruge 50 g af surdejen fra køleskabet – smid resten af køleskabssurdejen ud
50 g glutenfri surdej fra køleskabet  
75 g glutenfri mel
100 g vand

Den opfrisket surdej deler du op – noget bruger du i din brøddej og resten bliver til din nye køleskabssurdej.