arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

100 g havremel (eller en blanding af 1/3 havremel, rismel og majsmel)
100 g vand

Sådan gør du:

Bland mel med vand og lad det stå på køkkenbordet i tre dage.

Dag 3
Smid 150 g af det ud og rør 75 g glutenfrit mel og 75 g vand i. Rør det godt igennem og lad det stå ved stuetemperatur.

Dag 4
Smid 150 g af det ud og rør 75 g glutenfrit mel og 75 g vand i. Rør det godt igennem og lad det stå ved stuetemperatur.

Dag 5
Smid 150 g af det ud og rør 75 g glutenfrit mel og 75 g vand i. Rør det godt igennem og lad det stå ved stuetemperatur.


Sådan opbevarer og forbereder/opfrisker du din surdej, inden du skal bage:

Opbevaring
Lad din surdej stå i køleskabet i de periode, hvor du ikke bager. 

Opfriskning
Dagen inden eller mindst 4 timer inden du laver din glutenfrie dej, forbereder du din surdej. Tag den ud af køleskabet og frisk den op med mel og vand. Lad den stå og udvikle sig på køkkenbordet, indtil du skal bruge den i dejen. 

Du skal kun bruge 50 g af surdejen fra køleskabet – smid resten af køleskabssurdejen ud
50 g glutenfri surdej fra køleskabet  
50 g glutenfri mel
100 g vand

Den opfrisket surdej deler du op – noget bruger du i din brøddej og resten bliver til din nye køleskabssurdej.