arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

100 g havremel (eller en blanding af 1/3 havremel, rismel og majsmel)
100 g vand

Der er ikke gluten i havre, men der kan være glutenrester fra andre kornarter i en pakke havremel eller havregryn.
Så hvis du skal bage til en person med glutenintolerance (cøliaki), er det vigtigt at du køber det der hedder glutenfrit havremel eller glutenfrit havregryn.


Sådan gør du:

Bland mel med vand og lad det stå på køkkenbordet i tre dage.

Dag 3
Smid 150 g af det ud og rør 75 g glutenfrit mel og 75 g vand i. Rør det godt igennem og lad det stå ved stuetemperatur.

Dag 4
Smid 150 g af det ud og rør 75 g glutenfrit mel og 75 g vand i. Rør det godt igennem og lad det stå ved stuetemperatur.

Dag 5
Smid 150 g af det ud og rør 75 g glutenfrit mel og 75 g vand i. Rør det godt igennem og lad det stå ved stuetemperatur.


Sådan opbevarer og forbereder/opfrisker du din surdej inden du skal bage:

Opbevaring:
I de perioder hvor du ikke bager, har du din surdej stående i køleskabet

Opfriskning:
Dagen inden eller mindst 4 timer inden du laver din glutenfrie dej, forbereder du din surdej ved at tager den ud af køleskabet og friske den op med mel og vand og lader den stå og udvikle sig på køkkenbordet til den skal i dejen.
Du skal kun bruge 50 g af surdejen fra køleskabet - resten af køleskabssurdejen smider du ud

50 g glutenfri surdej fra køleskabet  
75 g glutenfri mel
75 g vand

Den opfrisket surdej deler du op - noget bruger du i din brøddej og resten bliver til din nye køleskabssurdej.