arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Kylling
1 kg kyllingebryst eller udbenet lårkød
7,5 g fint salt
7,5 g sukker
Lidt friskrevet muskat
Lidt knust, ristet korianderfrø
2 æg
1 dl mælk
Mel
Rasp (Lige dele pankorasp og rasplavet af tørret ølandshvedebrød eller anden god rasp)
Olie til fritering 

Blommeketchup
1 kg blommer, grofthakkede
25 g salt
500 g løg i tynde skiver
75 g finthakket hvidløg
100 g rosiner
15 g revet ingefær
Lidt friskhakket rød chili
0,4 dl æblecidereddike
0,1 dl soja
500 g rørsukker
1 nip stødt stjerneanis

 

Sådan gør du: 

Kylling: 
Kylling skæres i lange strimler, drysses med salt, sukker og krydderier og trækker et par timer/til dagen efter. 
Æg og mælk piskes let sammen og hældes i en dyb tallerken. 
Mel og rasp hældes i hver sin dybe tallerken (hæld lidt i ad gangen og sigt det gerne et par gange mens der paneres; det kan godt blive lidt klumpet undervejs).
Kyllingekødet duppes tørt og vendes først i mel, så i æggeblandingen og til sidt i rasp.
Friteres til let gylden i rigeligt varm olie og dryppes godt af, før de lægges på et serveringsfad. Det er vigtigt ikke at overfylde friteringsgryden, så steg kødet ad et par omgange og hav et fad parat i en 75 c varm ovn. Kyllingen kan lægges derind løbende, så det ikke bliver koldt. 

Blommeketchup: 
Løg, hvidløg og ingefær sauteres let, hvorefter de øvrige ingredienser på nær sukker tilsættes. 
Bring det hele i kog, hvorefter sukker tilsættes. 
Koges til dejlig klistret chutney konsistens under jævnlig omrøring. 
Blendes helt glat og smages til. 

Anretning: 
Kylling serveres på et varmt fad med en skål blommeketchup ved siden af.