arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge: 

1 hokkaidogræskar
4-5 stængler grønkål
1 lille håndfuld urter (fx salvie, citrontimian og lignende)
1-2 tsk. lys miso pasta (kan købes hos asiatiske købmænd)
1 citron
75 g hvidost eller feta
saltede græskarkerner (eller andre saltede nødder)
olie
salt
peber
sesamolie

Sådan gør du:

Halver græskaret og skrab kernerne ud. Skær det er i ganske store stykker og vend det med olie, salt, peber og din favorit-urt. Fordel på en bageplade og bag ved 180° i 25-30 minutter.

Få minutter før du tager græskaret ud af ovnen, frigøres grønkålens blade fra stænglerne og nippes i passende mundrette størrelser. Steg kålen i ganske få minutter på en meget varm pande med en smule fedtstof. Krydr med salt og citronsaft og tag det af varmen. Brug en gaffel eller ske til at lave en grov mos af græskaret, og tilføj et par spsk. olie, en lille smule sesamolie samt lidt lys miso og citronskal og saft. Anret græskaret på en tallerken og fordel den varme og sprøde grønkål, hvidost samt saltede græskarkerner henover.

Sørg for at græskarets farve "møder" den grønne kål og den hvide ost, når man betragter tallerkenen oppefra.

Bagt græskar med miso og stegt kål

De seneste år er det orange græskar blevet et symbol på efterår og uhygge, men de kan meget mere end at pynte. Græskar findes i et væld af former og farver og er oplagte både i suppegryden og salatskålen eller syltede og bagte. Her viser Jonas fra Meyers Madhus, hvordan du kan lave et velsmagende måltid med græskar, miso og stegt kål.