arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

1 hokkaidogræskar (800-1000 g)
75 g græskarkerner
3 håndfulde grønkål, gerne den røde variant 
4 mandariner

Dressing
100 g sesamfrø
1 tsk. honning
1 dl vindruekerneolie 
1/2 dl mandarinsaft (fra ca. 2 mandariner)
1 tsk. sennep 
1/2 fed hvidløg
2 spsk. citronsaft 
3 cm frisk ingefær

Havsalt
Friskværnet peber

Sådan gør du:

Skyl græskarret grundigt – du behøver ikke skrælle det. Flæk det med en stor kniv, og skrab kerner og den trevlede indmad ud med en spiseske. Skær den ene halvdel i både, og vend dem med ganske lidt olie og et drys salt. Kom dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 180° i 20-25 min., til de er møre og let gyldne i kanterne. Skær den anden halvdel i meget tynde skiver på et mandolinjern, og læg skiverne i koldt vand.

Vend græskarkernerne med lidt olie og salt. Spred dem ud på en bageplade med bagepapir, og rist dem gyldne i ovnen ved 150° i 20-25 minutter.

Pluk grønkålen i små buketter, og læg dem i koldt vand i 20-25 minutter, til de er godt sprøde. Slyng kålen tør i en salatslynge eller et viskestykke - og gør det samme med de tyndt skårene græskarstrimler.

Skræl mandarinerne, og pluk dem i fileter – skær dem i halve, hvis de er meget store.

Rist sesamfrøene på en tør pande, til de dufter kraftigt og tager lidt farve, og kom dem i en høj blender sammen med honning, vindruekerneolie, mandarinsaft, sennep, hvidløg, citronsaft og fintrevet ingefær. Blend til en glat og ensartet dressing, og smag til med salt og peber.

Vend bagt og rå græskar sammen med kål, mandariner, dressing og græskarkerner. Smag til med salt og peber og evt. mere honning og citronsaft, og server salaten.