arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

Suppe

500 g græskar (hokkaido eller butternutsquash)
100 g gulerødder
1 løg
1 æble
2 spsk. raps- eller olivenolie
1 spsk. korianderfrø
1 kvist frisk timian (alternativt 1 tsk. tørret)
Salt
7½ dl vand
½ dl æbleeddike
100 g perlebyg (se tip)
40 g friskrevet parmesan (kan undlades)
Peber
100 g frisk chorizo-pølse (anden krydret pølse eller bacon kan også bruges)

Tilbehør

Brød

Sådan gør du:

Skræl og riv græskar, gulerødder, løg og æble. Svits dem så i en stor gryde i olivenolie med korianderfrø, hakket timian og salt i 2–3 min., så det falder lidt sammen. Hæld vand og eddike på, og kog suppen under låg i ca. 20 min.

Sæt imens kornene over i en gryde med vand, så det dækker og kog dem i 20–25 min., til de er møre, men stadig har lidt bid. Hæld evt. overskydende vand fra.

Kom suppen i en blender, og blend den i ca. 30 sek., til den er glat og jævn. Sigt suppen igennem en grov sigte, tilsæt evt. parmesan, og smag til med salt og peber.

Skær chorizoen ud i små tern (ca. 1x1 cm), og steg dem i et par min. på en varm pande uden fedtstof, til de er sprøde. Kom chorizoternene i en sigte, så lidt af det overskydende fedt kan dryppe fra.

Varm suppen igennem, og server den med de kogte korn og sprøde tern af ristet chorizo. De kan kommes i suppen, når den hældes op i skålene eller serveres for sig, så børnene selv kan forsyne sig. Spis også gerne brød til.

Tip

Perlebyg er bløde og milde bygkerner, hvor den yderste grove skal er poleret af. Perlebyg fra økologiske Skærtoft Mølle kan købes i mange supermarkeder. Alternativt kan bruges hvedekerner eller perlespelt – eller brune ris.