arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

1 bundt frisk dild (se tip)
20 g fennikelfrø
10 g allehånde
10 g korianderfrø
1 stjerneanis
10 g enebær
150 g rørsukker
150 g havsalt
½ lakseside med skind og uden skæl og ben (2-2½ kg)

Sådan gør du:

Dag 1
Vask dilden meget, meget grundigt, dryp den godt af, og hak den så fint. Knus alle krydderierne fint i en morter, og bland dem med sukker, salt og hakket dild. Anbring laksesiden med skindsiden nedad i et ovnfast fad, drys krydderiblandingen ud over den, og dæk fadet til med husholdningsfilm. Lad laksen trække i køleskabet i minimum 24 og gerne 48 timer, før den spises, og vend den rundt et par gange under gravningen.

Dag 2 eller 3
Tag laksen op af fadet, skær den ud i tynde skiver, og server den med godt brød og rævesovs. Gravad laks er en klassiker på frokostbordet, men den er også dejlig som forret i en større middag. Serverer du ikke hele laksesiden på én gang, kan den holde sig i ca. 8 dage i en tætsluttende beholder i køleskabet.

TIP Server laksen med frisk dild, men husk endelig at skylle den ordentligt, da der kan gemme sig jordbakterier i frisk dild. Vil du hellere bruge tørret dild, så beregn 50 g til portionen her.