arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge: 

Ung surdej
½ dl opbevaringssurdej
1 dl vand
½ dl fuldkornshvedemel
½ dl hvedemel

Brøddej
4½ dl vand 
½ dl ung surdej 
5 g gær 
10 g honning 
250 g fuldkornshvedemel 
250 g hvedemel 
10 g salt

Fyld
150 g kolde kogte kartofler, skåret i mindre stykker 
60 g ristet bacon, afkølet og brækket i mindre stykker

Desuden
Neutral olie eller smeltet smør til pensling 
Rygeost 
Blandet grøn salat med masser af krydderurter

Sådan gør du:

Ung surdej
Frisk din hvede-opbevaringssurdej op, 8-24 timer inden du skal lave brøddejen. Pisk ingredienserne sammen i en lille skål med løstsiddende låg, og lad den stå på køkkenbordet ved stue temperatur. Den del af den unge surdej, du ikke bruger i brøddejen her, er nu din opbevarings-surdej til næste gang, du skal bage.

Brøddej
Bland ingredienserne, og ælt dejen grundigt - altså uden fyldet. Når dejen er æltet færdig, kommer du kogte kartofter og bacon i og ælter det ind i dejen. Det tager 1-2 minutter på langsom hastighed.

Kom dejen op i en smurt 2-liters form, og lad den hæve. Det tager mindst 12 timer. Bag brødet ved fuld varme de første 5 minutter og skru så ned til 200 grader og bag brødet færdigt. Kernetemperaturen skal være 100 grader – det tager ca. 40-45 minutter.

Vend brødet ud af formen, og lad det køle af på en rist. Skær det i skiver, og pensl brødskiverne med lidt neutral olie eller smeltet smør. Grill skiverne sprøde på en meget varm grill eller grillpande, smør rygeost på de lune brødskiver, og anret en lille håndfuld salat på toppen.