arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

600 g havørredfilet med skind
Havsalt
1/2 blomkål
12 grønne asparges
2 dl yoghurt naturel 1,5%
1/2 dl æbleeddike
2 spsk. koldpresset rapsolie
1 tsk. akaicehonning
10 kommenfrø

Sådan gør du: 

Gå fileten efter for ben, og skrab skindet for skæl, og skær herefter fileten ud i 4 stykker a 150 g. Krydr med lidt salt, og lad stykkerne trække i 10 min., inden du griller dem. Lav i mens salaten. Del blomkålen ud i store buketter, og knæk rodenden af aspargesene, og snit både blomkål og asparges i fine stykker.

Skyl så kål og asparges, og lad grøntsagerne dryppe godt af i en sigte. Rør yoghurten sammen med eddike, olie, honning, salat, salt og peber.

Rist kommenfrøene på en tør pande, til de popper, og knus dem herefter i en morter. Tilsæt kommen til yoghurtdressingen, og hæld den så hen over kål og asparges, vend godt rundt, og smag evt. til med ekstra salt, peber, eddike og honning.

Grill havørredstykkerne i 2-3 min. på hver side på en varm grill - først på skindsiden, så skindet bliver sprødt og gyldent, vend herefter og grill fisken færdig. Vend kun fisken den ene gang, så den ikke går i stykker eller hænger fast i grillristen.

Spis den grillede havørred med yoghurtsalaten og kogte kartofler og godt brød til.

TIP Tjek, at ørredfileten er frisk og dufter godt af hav, ikke af havn.