arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Kalvemørbrad
4 bøffer af kalvemørbrad (150 g pr. stk.)
5 kviste timian
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
havsalt og friskkværnet peber

Grove fritter
1 kg store kartofler
1 spsk. olivenolie
5 kviste timian
havsalt

Nem bearnaise
2 æggeblommer
3 spsk. cremefraiche 38%
50 g smør
½ bundt estragon
revet skal og saft af ½ usprøjtet citron
havsalt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

Kalvemørbrad
Krydr bøfferne med timianblade og hvidløg – bare halver hvidløgsfeddene, gnid dem rundt på bøfferne, og læg bagefter et halvt fed midt på hver bøf med snitfladen nedad. Dryp med lidt olivenolie, og grill bøfferne på en meget varm grill, i ca. 4-5 min. på hver side, så de får en flot stegeskorpe, samtidig med at de er rosa og saftige i midten. Krydr bøfferne med salt og peber, og server dem med det samme med grove fritter og lun bearnaise (se herunder).

Grove fritter
Vask kartoflerne grundigt, så al jorden er vasket af. Tør kartoflerne let af i et stykke køkkenrulle, og skær dem så ud i grove både. Kom kartoffelbådene i et ovnfast fad, og vend dem med olivenolie, hakket timian og salt. Bag kartoflerne i ovnen ved 180º i 40-45 min. – de skal være helt sprøde og gyldne. Tag kartoflerne ud, og krydr dem evt. med lidt ekstra salt og peber. Når ånden kommer over mig, hakker jeg bredbladet persille og hvidløg og kommer over kartoflerne, et par min. før de skal ud af ovnen.

Nem bearnaise
Pisk æggeblommerne sammen med cremefraiche i en kasserolle. Varm op over forsigtig varme, mens du pisker hele tiden. Det er vigtigt, at varmen ikke er for heftig, så æggemassen risikerer at koagulere, inden den får konsistens og bliver cremet. Når piskeriset begynder at trække spor, skal gryden af og sættes på en kold overflade for at afkøle bunden. Skær smørret i små tern, og tilsæt det lidt ad gangen til æggemassen, mens du pisker. Sovsen skal blive tyk og cremet. Smag til med hakket estragon, fintrevet citronskal, citronsaft, salt og peber, og server straks. Dette er ikke den helt klassiske måde at lave bearnaise på, men den er lidt mere enkel og hurtig at gå til. 

TIP Har du mod forventning bearnaise tilovers, kan du varme den forsigtigt op dagen efter over vandbad, men sovsen er selvfølgelig bedst varm på dagen. Det er vigtigt, at bearnaisen ikke koger, så skiller den.