arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

1 kg nakkekam
1 spsk. olivenolie
havsalt og friskkværnet peber
1 helt hvidløg
½-1 usprøjtet citron
3 kviste rosmarin
5 laurbærblade
10 hele sorte peberkorn
1½ liter sødmælk

Sådan gør du:

Brun grisen i en stegegryde i olie; og når den er brunet godt på alle sider, så krydr med salt og peber og tilsæt et helt flækket hvidløg, ½ citron skåret i kvarte, rosmarinkviste, laurbærblade og peberkorn, og lad det hele brune let med, før du tilsætte mælk. Skru ned på lavt blus, når mælken koger, og lad grisen simre i 1½-2 timer med låget halvt på, så mælken kan koges ind og blive en let brunet mælkesovs. Vend grisen et par gange under braiseringen.

Når grisen er færdig, så tag den op, skær den i skiver, og server den med perlebygotto eller kartoffelmos samt den gode sovs tilsmagt med lidt ekstra citronsaft, salt og peber.