arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

1 stort brød eller 10-15 boller
10 g gær
550 g vand
1 pose Meyers grødbrødsblanding

Desuden
Lidt ekstra mel
Havregryn at drysse på toppen
Lidt olie

 

Sådan gør du:

Dag 1
Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt posens indhold og rør det hele sammen. Rør dejen energisk igennem med en røreske så længe, du orker. Hold pause og fortsæt sådan til dejen bliver blank og samler sig om skeen. Det tager ca. 10 min. og er god motion. Har du en røremaskine, kan den selvfølgelig få lov til at gøre arbejdet. Gnid indersiden af en skål med olie og læg dejen i skålen.
Dæk skålen med køkkenfilm og lad den hvile en times tid på køkkenbordet, inden du stiller den i køleskabet i 12-24 timer. Dejen skal hæve til ca. dobbelt størrelse.

Dag 2
Tag dejen ud af køleskabet, og lad den temperere 1-2 timer på køkkenbordet. Tænd ovnen på 250-270 °C (eller ovnens maksimum) og sæt en bageplade ind. Har du en bagesten, varmer du den op. Det tager ca. 30 min. Når ovnen er klar, drysser du lidt mel på bordet og vender forsigtigt dejen ud. Drys dejen med havregryn og spænd dejen op til et stort brød, eller del dejen i boller med en dejspartel. Sæt dejen i ovnen og bag i ca. 15 min. hvorefter du skruer ned til 200 °C og bager det færdigt, det tager ca. 20 min. Temperaturen i centrum af brødet skal være 99 °C. Bager du boller skal bagetiden reduceres med ca. 5-10 min.

Tip:
For smagens skyld anbefaler vi altid, at du koldhæver, men har du travlt, kan du fordoble gærmængden, og i stedet lade dejen hæve 2-3 timer på køkkenbordet.