arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

2 bnt dild (ca. 60 g.)
100 g solsikkekerner
75 g vesterhavsost
1 dl koldpresset rapsolie fra Bornholm
½ dl Meyers æbleeddike
salt
peber

Diverse
2 æbler
¼ bnt estragon (pynt)
¼ pt skovsyre (pynt)

Sådan gør du:

Put ingredienserne op i foodprocessor i. Skyl kun dilden ganske let og hak den op i grove stykker, brug også stilken. Rist solsikkekernerne ved middelhøj varme, til de bliver lidt gyldne, det tager ca. 4-5 min. Hæld dem herefter direkte op i foodprocessoren. Riv vesterhavsosten på den grove side af et rivejern og smid osten med op i foodprocessoren. Tilsæt ½ dl af rapsolien og hold resten tilbage til at tilsætte senere.

Tilsæt også æbleeddiken og lidt salt og peber. Du er nu klar til at blende pestoen sammen, kør den på pulseknappen eller kør den lidt af gangen til en grov konsistens, tilsæt den andel halvdel af rapsolien og blend det sidste sammen til den rette grove konsistens opnås. Smag til en sidste gang og sæt den herefter til side frem til servering.

Skyl æblerne og skær nogle tykke skiver fri af kernehuset, skær herefter skiverne ud i mindre tern af 3x3 mm. Sæt til side med et vådt stykke papir over. Pluk estragonblade og skovsyre til pynt.