arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

500 g gulerødder
1 løg
1 hvidløg
1 spsk. rapsolie
1 spsk. karry
1 spsk. korianderfrø
havsalt og friskkværnet peber
7 ½ dl grønsagsbouillon eller vand
100 g græsk yoghurt 10 %
1 usprøjtet appelsin
1 spsk. frisk ingefærsaft (se tip)

Sådan gør du:

Skræl og riv gulerødder og løg, og hak hvidløget. Svits gulerødder, løg og hvidløg i en gryde i rapsolie med karry, korianderfrø, salt og peber i 2-3 min., så det falder lidt sammen. Hæld bouillon på, og kog suppen i ca. 20 min. Kom så suppen i en blender, og blend den i ca. 30 sek., til den er glat og homogen. Sigt suppen igennem en grov sigte og ned i gryden igen, tilsæt yoghurt, og smag til med salt, appelsinsaft og lidt fintrevet appelsinskal. Suppen må ikke stå og koge i lang tid, efter den er smagt til, da yoghurten så vil skille, så varm den forsigtigt op. Server guldsuppen i dybe tallerkner – dryp med lidt rapsolie, og giv suppen et kværn peber, eller stil olieflaske og peberkværn på bordet, så de spisende selv kan forsyne sig. Godt brød eller en lille crouton må der også til.

TIP Ingefærsaft får du, hvis du river frisk ingefær på et fint rivejern og presser saften ud af den revne ingefær mellem to skeer.