arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

Gule ærter
350 g gule ærter (udblødes i vand 24 timer før)
3 hele løg
1 kg letsaltet kalvespidsbryst
3 l vand
4 gulerødder
2 fed hvidløg
½ knoldselleri
3 porrer
5-7 store kartofler
½ bundt timian
300 g perleløg
Eddike
Sukker
Salt og friskkværnet peber

Drys
50 g friskrevet peberrod
1 bundt bredbladet persille
1 økologisk citron
10 fennikelfrø
Havsalt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

Udblød ærterne i koldt vand i 24 timer. Kom ærter, 3 hele løg, spidsbryst, hvidløg og timian i en gryde, dæk med vand. Når det koger, så skum af for urenheder. Lad det simre i 1½-2 timer, til spidsbrystet er mørt. Tag kødet op, og blend ærterne med en stavblender. Skyl og skræl gulerødder, porrer, selleri og kartofler, og skær dem ud i tern på 1x1 cm. Pil perleløgene, og brun dem hele. Kom urterne i suppen, og lad dem koge med i ca. 20 minutter, indtil de er møre. Spæd evt. suppen med lidt ekstra vand, og smag til med salt, peber, sukker og lidt eddike. Skær kødet i skiver og server til suppen med groft rugbrød.

Drys
Skyl persillen, og lad den afdryppe grundigt. Hak persillen og bland med revet peberrod. Rist fennikelfrøene på en tør pande og knus dem i en morter. Riv citronskallen på den fine side af rivejernet og bland fennikelfrø og citronskal med persille og peberrod. Tilsæt til sidst salt og friskkværnet peber og bland drysset godt rundt.