arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

1 løg
1 fed hvidløg
½ dl hasselnøddeolie eller anden olie
300 g flækærter (gule ærter)
1 spsk. timianblade
½ tsk. kommen
1½ dl æblemost
1¼ l grøntsagsbouillon 
3 spsk. æbleeddike
havsalt
friskkværnet peber

Sådan gør du: 

Gule ærter
Pil løg og hvidløg, og hak dem groft. Steg dem i hasselnøddeolie i en gryde, til løgene er klare. Kom flækærter, timianblade, kommen, bouillon og æblemost i gryden, og kog det ved svag varme i 30-35 minutter, til ærterne er udkogte. Tilsæt eddike, og blend suppen blank og cremet med en stavblender. Smag til med salt og godt med friskkværnet peber.

Bagt savoykål
Skær savoykålen i 4-6 både – bevar bunden, så bådene ikke falder fra hinanden. Skyl kålbådene, dryp dem af, og læg dem i et ildfast fad. Pensl dem med hasselnøddeolie, krydr med salt og peber, og drys evt. med lidt løg-aske. Bag kålen i ovnen ved 160° i 15-20 minutter, til den er let mør, stadig med noget bid. Kålen må gerne få godt med farve.