arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Fyld
600 g gulerødder
skal og saft af 1⁄2 usprøjtet citron

5 stilke citrontimian
1⁄2 dl olivenolie

1 1⁄2 spsk. stærk karry 
Havsalt
Friskkværnet peber 

Tærtebund

200 g hvedemel
50 g fuldkornsmel
1 dl olivenolie

1⁄2 dl vand

1-2 tsk. salt

Bechamelsauce 

1⁄2 dl olivenolie

4 spsk. hvedemel

1⁄2 l havremælk
Muskatnød 
Skal og saft af 1⁄2 usprøjtet citron

Sådan gør du:

Fyld
Skræl gulerødderne, og skær halvdelen af dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Skær den anden halvdel i grove stykker, og bag dem i ovnen med citronsaft og citronskal i 25 minutter ved 150°. Krydr med salt og peber. Skyl citrontimiankvistene, pil bladene af, og vend dem med olie og karry.

Tærtebund

Kom begge typer mel i en skål, og ælt olie, vand og salt i dejen. Rul dejen ud på bordet med lidt ekstra mel, så den er lidt større end din tærteform. Smør tærteformen med olie, og læg tærtebunden i.
 Blindbag tærtebunden ved at lægge et stykke bagepapir på den og dække det med et lag salt, tørrede bønner el. lign.
Tærtebunden skal bages
ved 190° i 10 minutter. Tag formen ud af ovnen, og fjern bagepapir og salt/bønner.

Bechamelsauce
Kom olie og mel i en kasserolle, og varm det forsigtigt op, til det er ensartet og syder lidt. Tilsæt mælken lidt ad gangen under omrøring, så saucen tykner. Smag til med fintrevet muskatnød, citronsaft og fintrevet citronskal, salt og peber.
Fordel de bagte gulerødder på den blindbagte tærtebund, sørg for, 
at de ikke stikker meget op. Hæld bechamelsauce over, læg de tynde gulerodsskiver ovenpå, krydr toppen med salt og peber, og pensl med karry-timianolien.
Bag tærten i ovnen ved 190° i ca. 25 minutter, til den er gylden. Slut evt. af med et par friske blade citrontimian ved servering.

TIP
 Tærtebunden er samlet med olivenolie, hvilket giver en sprød og lækker bund helt uden ventetid, for mørdejen skal hverken hvile på køl eller frost. Du kan dog sagtens bruge din yndlingsopskrift på en klassisk mørdej med æg og smør, hvis du foretrækker det.

Foto: Anders Schønnemann