arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Havre-boghvedegrød
1 løg 200 g champignoner
20 g tørrede svampe
2 spsk. olivenolie
2 kviste timian
150 g havregryn
150 g boghvedeflager 
1 l grøntsags- eller svampebouillon (eller vand) 
Havsalt
Friskkværnet peber 
Æblecidereddike

Stegte svampe
100 g champignoner

Dampet grønkål
200 g grønkål
Saft af 1⁄2 usprøjtet citron

Desuden
50 g hele boghvedekerner 
Skal af 1⁄2 usprøjtet citron

Sådan gør du:

Grøden
Pil løget, og hak det fint. Rens champignonerne, og hak dem fint. Blend de tørrede svampe, til de er blevet helt pulveriserede. Steg løg og champignoner i olie i en gryde i ca. 10 minutter, til de er gyldne.

Tilsæt timianblade, svampepulver, havregryn og boghvedeflager. Hæld bouillonen over, giv den et opkog, og lad det simre i ca. 10 minutter til en fast grød. Smag til med salt, peber og æblecidereddike.

Stegte svampe
Rens champignonerne, og skær dem i kvarter. Rist champignonerne i olie ved høj varme i et par minutter, til de er gyldne. Smag til med salt, peber og æblecidereddike.

Dampet grønkål
Skyl kålen, og pluk bladene af stilkene. Skær stilkene i tynde skiver. Damp både blade og stilke i en sigte eller bambusdamper over kogende vand under låg i et par minutter. Vend den dampede kål med salt og lidt citronsaft.

Ved servering
Rist boghvedekerner i olie, til de tager godt med farve, og krydr med salt. Anret grøden i skåle, og drys med stegte svampe og dampet kål. Riv citronskal over grøden umiddelbart inden servering.

Foto: Anders Schønnemann