arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

25 g ølandshvedekerner
10 g honning
100 g vand
50 g havregryn
160 g nr. 1 mel
40 g ølandsmel
20 g levain
100 g vand
10 g smør
40 g havregrynsmasse
40 g vand (af 2 gange)
9 g salt

Sådan gør du:

Kog kernerne sammen med honning i 5 minutter. Hæld det kogende vand over havregrynene og lad det stå til afkøling. Havregrynene vil suge en del vand og til sidst være en tyk masse. Lav denne blanding en dag i forvejen eller samme dag, men sikre jer at den ikke overstiger 30 grader inden i bruger den.

Kør dejen sammen så den samler sig, gerne 5 min langsomt. Når dejen kører i langsomt gear er det at den opsamler vandet. Kør 1 min i hurtigt for at strække glutenet en smule inden vi tilsætter mere vand.

Tilsæt vandet af to gange hvor vi sikrer os at vandet er kørt ud i dejen og dejen er begyndt at have stræk igen inden vi tilsætter vandet andet gang. Ca. 3 langsom 2 hurtigt, kommer an på æltekar osv. I kender jeres bageri bedre end jeg gør. Når dejen er næsten kørt færdig til sæt salt og kør det let udi dejen og kør 2 min hurtigt.

Når det bages kommer vi havregryn blandet med ølandsmel på brødet. Form/dejvægt som ølandsbrød. Bag det på 220 grader varmt luft i 30-35 minutter.