Tilbage til opskrifter

Havrekage med æbler

En skøn, let og velsmagende kage med en fin smag af havre og æbler. Kagen er nem og bages i en bradepande, som er nem at tage med sig til uddeling i skolen eller på arbejdet.

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Beklæd bradepanden eller kageformen med til klippet bagepapir.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med lidt af sukkeret med den flade side af kniven, så kornene skilles ad. Pisk vaniljesukkeret og resten af sukkeret lyst og luftigt med smørret. Tilsæt æggene et ad gangen. Tilsæt havregryn. Sigt hvedemel og bagepulver sammen, og sigt det i dejen, samtidig med at du tilsætter fløden – vendt rundt med en gummidejskraber, indtil dejen er ensartet.

Fordel dejen i den forede form. Skyl, halver og fjern kernehuset på æblerne. Skær dem i mindre stykker og fordel æblestykkerne ovenpå dejen. Tryk dem lidt ned i dejen. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 40 minutter, til den er gylden og gennembagt. Lad kagen afkøle lidt i formen inden du tager den af og lader den køle helt af på en bagerist. Opbevar havrekagen uden for køleskabet – den holder sig fin og saftig i et par dage.

Tip

Når du bager havrekagen, så gå efter æblesorter med god syrlighed, fx Bramley, Filippa, IngridMarie, Aroma eller Belle de Boskoop. Står du med en flok æbler, der er decideret sure, så vend dem med lidt sukker, inden du smider dem i dejen.

Ingredienser

1 vaniljestang
180 g sukker
150 g blødt smør
4 mellemstore æg
100 g finvalsede havregryn
180 g hvedemel
3 tsk bagepulver
1 dl fløde
300 g syrlige æbler

Find opskriften i Meyers kager

Find bogen her