arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Lam
1 hel lammekølle med ben (ca. 2 kg)
havsalt og friskkværnet peber
3 fed hvidløg
1 spsk. stærk sennep
2-3 spsk. friske brødkrummer eller rasp
2 dl hakkede friske krydderurter, f.eks. persille, rosmarin og timian
2 spsk. blødt smør

Grøn hvedeotto med mynte og spinat
1 skalotteløg
40 g smør
300 g hvedekerner
1 dl pilsner
1 liter vand
havsalt
100 g frisk spinat
25 g friske ærteskud
5 stilke mynte
friskkværnet peber
2 spsk. cidereddike
50 g friskrevet fast ost, f.eks. høost, vesterhavsost eller præstost
1 håndfuld bredbladet persille

Sådan gør du:

Lam
Gnid lammekøllen grundigt med salt og peber. Pil og hak 1 hvidløgsfed, og rør det sammen med senneppen – smør så oversiden af lammekøllen med denne blanding. Læg køllen i en bradepande, stil den i ovnen ved 220º, og lad den brune i 10 min. Skru så ovnen ned til 180º, og steg køllen videre i 30 min. Pil resten af hvidløgsfeddene, pres dem ned i en lille skål, og rør dem sammen med rasp, krydderurter og blødgjort smør til en smidig masse.

Tag lammekøllen ud af ovnen, smør krydderurtesmørret ud over oversiden i et jævnt lag, og stil køllen tilbage i ovnen i endnu 30 min. Tjek evt. køllen med et stegetermometer – når det måler 60°, når du stikker det ind på køllens tykkeste sted (uden at stikke helt ned i benet), er det flot rosa og saftigt. Tag køllen ud, og lad den hvile i 15 min. Skær køllen ud i tynde skiver – pas på, at den skønne urteskorpe ikke falder af – og server kødet sammen med grøn hvedeotto og en god salat.

Hvedeotto
Hak skalotteløget, og sauter det i ca. 15 g smør (resten af smørret skal du bruge senere), til det er glasklart og mørt uden at have taget farve. Tilsæt hvedekerner og sauter med i 1 min. Hæld så pilsner og vand i gryden, bring det i kog, og lad hvedekernerne koge i 25-30 min., til de er møre, men stadig har bid. Tilsæt lidt salt under kogning, så kernerne tager salt til sig.

Skyl spinaten godt igennem, skyl også ærteskud og halvdelen af mynten, og damp det hele mørt i lidt smør og vand i en lille gryde med låg på. Blend det til puré, og smag til med salt, peber og cidereddike. Tag kernerne af varmen, og monter dem med resten af smørret, skåret i tern, revet ost og den grønne puré. Hvedekernerne skal være flydende og cremede, som en blød risotto. Smag til med salt, peber og cidereddike. Anret hvedekernerne med hakket mynte, persille og lidt ekstra revet ost på toppen, og server med det samme.

TIP Grøn hvedeotto fungerer også fint, fint som et selvstændigt måltid. Det gælder for de fleste retter, at de bliver mere interessante, når du spiller på flere konsistensplaner, så salaten får lidt sprødt brød på toppen, koldskålen lidt sprøde havreflager osv. Hvis jeg serverer en blød og cremet ”otto” af den ene eller den anden slags korn, så ryger der ofte et knasende element ind oven på – spegeskinke bagt sprødt i ovnen (10 min. ved 150°) eller et stykke kyllingeskind, der har fået lidt salt og er blevet bagt helt flæskesværsknasende (30-35 min. ved 150°).