arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

500 g friske hindbær
1 liter vand
400 g rørsukker
½ vaniljestang
10 hele sorte peberkorn
2 usprøjtede citroner

Sådan gør du:

Kom hindbærrene i en gryde sammen med vand, sukker, flækket udskrabet vaniljestang og vaniljekorn og de hele sorte peberkorn. Kog det hele op, og lad det koge i 3-4 min. Tag herefter bærrene af varmen, og smag til med fintrevet citronskal af 1 citron og saften af 2. Lad hindbærlagen trække i 20 min., og fisk så peber og vaniljestang op. Blend lagen, og sigt den igennem en grovmasket sigte, så der kommer lidt af hindbærkødet med igennem. Sæt herefter lagen i køleskabet, og afkøl den fuldstændigt.

Hæld den kolde lage i en ismaskine, og kør den til sorbet. Når sorbeten er frosset, så fyld den i en plastikbeholder med låg, og sæt den derefter i fryseren, hvor den kan den stå i 3-4 dage og stadig holde sin gode cremede konsistens.

Hvis du ikke har en ismaskine, kan du i stedet hælde hindbærlagen direkte i en plastikbeholder og indfryse den. Når lagen er helt frossen, så vend hindbærisklumpen ud på et skærebræt, og hak den groft. Smadr derefter isklumperne i en foodprocessor, til isen er blød og cremet, og hæld den tilbage i boksen, og sæt den i fryseren. Rør i isen 2-3 gange med ½ times mellemrum, så er isen cremet og klar til servering. En anden god måde at få sin sorbet cremet og skøn på uden brug af ismaskine er at piske 1 æggehvide til marengs med 30 g sukker, og vende den i isen, når du har smadret den på foodprocessoren. Sorbeten skal lige en tur omkring fryseren igen inden servering. Spis sorbeten med friske hindbær til og gerne en smule kold fløde.

TIP Hvis sorbeten har stået længere end 3-4 dage og har dannet store iskrystaller og er blevet hård, kan du genoplive den ved at smelte den og derefter køre den i ismaskinen på ny. Det gælder dog ikke, hvis du har vendt marengs i isen – så kan den ikke tåle den behandling.