arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

Lakseguf
300 g fersk laksefilet med skind 
1 spsk. olivenolie
1 citron
Salt og peber 
1 dl græsk yoghurt naturel 2% 
1 gulerod evt. dild

Tilbehør
Rugbrød

Sådan gør du:

Tjek laksefileten for ben, og læg den i et ovnfast fad med skindsiden nedad. Dryp laksen med olivenolie, lidt citronsaft, salt og peber, og lad den trække i 10 min. på køkkenbordet.

Sæt laksen i ovnen ved 160º, og bag den i ca. 15 min., indtil den er blevet helt fast, men stadig er saftig.

Tag laksen ud af ovnen, dæk fadet til med film, og lad så laksen stå og trække og køle af (filmen gør, at laksen ikke får en tør overflade).

Når laksen er kølet af, så skrab laksekødet af skindet, kom det i en skål, og rør det sammen med yoghurt, resten af citronsaften og salt og peber. Skræl guleroden, skær den ud i helt bittesmå tern eller riv den på et fint rivejern, og rør også den i lakseguffen.

Kom evt. lidt hakket dild eller anden aromatisk urt på toppen af lakseguffen, og server den som pålæg på rugbrød.

Tip Prøv f.eks. at tilføje lidt sennep, paprika, hakkede urter – vilde eller dyrkede – eller tern af røget laks, enten i eller ved siden af som „smagsprøver“ man selv kan komme på.